Innleggets bilde

5 enkle tips til en sommerklar balkong

Sommeren har tatt oss med stormskritt, og en varmere mai/juni måned er det lenge siden vi har opplevd. Det er nå man virkelig enten ønsker seg en egen uteplass, eller er overlykkelig for at man har en – uavhengig om den er liten eller stor. I storbyene så er det fåtallet av oss som kan briljere med store uteplasser, og vi er takknemlige for den balkongen vi har fått oss – men det er ikke alltid like enkelt å gjøre den praktisk og samtidig hyggelig. Her er noen tips for å gjøre klar balkongen for sommeren.

1
2

Steg 1: Skap din egen oase av planter i potter.

Disse kan også ved behov tas inn om vinteren hvis kuldegradene skulle bli for ille. Hvis man har liten gulvflate men er glad i blomster og dekor så trenger man ikke å fortvile – det er bare å bruke høyden og veggene for alt det er verdt. Enten om man setter ut en hylle som man kan pynte med alt man måtte ønske, eller om man fysisk henger potter på veggen, så vil man få en grønn oase uten å bruke for mye gulvareal. Man kan også bruke disse hyllene for å minimere innsyn hvis du er plaget av gjenboere.

3
4

Steg 2: Forleng stuen

Innred uteområdet som det skulle vært et eget rom i leiligheten – stuen skal fortsette ute. Det er for eksempel mange gulvtepper man kan få til utendørsbruk. Puter og pledd vil gjøre uteplassen lun og koselig, og det vil også gjøre så man kan bruke uteplassen selv om solen har gått ned.

5
9

Steg 3: Bruk forskjellige materialer

Du kan skape forskjellige soner på gulvet, ved å bruke andre materialer. Hvis man ønsker å ha mange beplantede potter så kan disse like fint stå på elvestein, som rett på betongen eller treheller.

7
8

Steg 4: Heng opp lys

Ha levende lys i lykter og krukker. Selv om vi i Norge er heldige med å ha det lyst nesten hele natten om sommeren så er det noe med det å få litt levende lys når nattetimene kommer. Om sommeren er lyskilder som bruker solenergi helt genialt.

6
10

Steg 5: Lag et bord

Det er ikke bare blomsterkasser som kan henge på rekkverket – man kan også lage seg bord. Hvis plassen er liten så kan man helt fint enten kjøpe eller bygge sitt eget barbord som monteres til rekkverket, da har man plutselig fått en flott spiseplass også. Et bord man kan slå opp langs veggen er også et alternativ dersom man ønsker seg et spisebord ute, da kan man enkelt skifte mellom måltid og avslapning.


  1. 1: ikea.se ↩︎

  2. 2, 3: freshdesignpedia.com ↩︎

  3. 4, 5, 6, 7, 8, 9: freshdesignpedia.com ↩︎

  4. 10: ikea.com ↩︎

Publisert av

Caroline Klemp

Caroline har 5 års utdannelse innen arkitektur og interiørarkitektur, BA Hons i arkitektur fra Oxford Brook(e)s University, ferdig våren 2014. Har stor interesse for arkitektur og interiørdesign.