Innleggets bilde

Akersveien 18-20: Nytt liv i gamle bygg

Les saken om Bonum på sem-johnsen.no, der den var først publisert av Stine Okkelmo Thorp den 2. oktober, 2018.

Bonums hittil mest unike boligprosjekt ligger idyllisk til på hjørnet av Vår Frelsers gravlund og vil bli et helt spesielt sted å bo.

– Av alle våre boligprosjekter er nok dette det mest spesielle, sier Kristin Hygen i Bonum.

– Hele området er spesialområde for bevaring, så alt eksteriør av eksisterende bygninger bevares.

For Akersveien 18-20 sin del betyr det at de tre bygningene som står her i dag, Gude-bygningen, som er et lite murhus fra 1859, en treetasjes bygård som opprinnelig var et toetasjes uthus (reist på 30-tallet), men som ble påbygd og fikk tre etasjer i 1883, og den lille stallbygningen i bakgården skal Bonum rehabiliteres.

– Dette er et spennende prosjekt i et utrolig hyggelig område, som består av gamle bygårder og trehusbebyggelse. Bonum håper å gi hele området et løft med dette prosjektet, ved å rehabilitere de gamle bygningene og bygge nytt som passer inn i bomiljøet, sier Hygen.

Les mer om Akersveien 18-20 her

«Med Akersveien 18-20 synes jeg Bonum bidrar til å utvikle og utfordre bransjen og setter en ny standard andre bør strekke seg etter.»

Prosessen har vært tidkrevende. Første møte mellom Byantikvaren og Bonum ble holdt i desember 2016 og siden da har samarbeidet vært tett og godt. Mange detaljer og brikker må stemme når bygninger er bevaringsverdige. Nå er endelig alt klart, og byggearbeidene skal etter planen igangsettes på nyåret 2019.

– Dette er det vi kan kalle byreparasjon. Her har man fått lov å bygge nye boliger i et område som er regulert til bevaring. Første gang jeg var og kikket på tomten og bygningene så jeg at dette har potensial til å bli et virkelig spesielt prosjekt med en god miks av boliger, sier Daniel Bjørn, partner og eiendomsmegler i Sem & Johnsen.

Totalt sett bygger Bonum 16 boliger på tomten. De eldste byggene på tomten, den gamle stallbygningen og Gude-bygningen, gjøres om til henholdsvis en liten enebolig og fire leiligheter. Stikkordene her blir smijern, eksponert tegl og spesialtilpassede løsninger for å få mest ut av de gamle byggene. De vil bevares på en god måte og fungere som moderne og effektive boliger. Dette vil også reflekteres i utforming og valg av interiør av Bonums egen interiørarkitekt. Bildet over viser stue i stallbygningen.

– Vi liker godt å jobbe med utbyggere som er villig til å legge inn kvaliteter som er over det som forventes i boligprosjekter. Mange av boligprosjektene som er reist de siste ti årene er til forveksling like. Med Akersveien 18-20 synes jeg Bonum bidrar til å utvikle og utfordre bransjen og setter en ny standard andre bør strekke seg etter, sier Bjørn.

Den eksisterende hvite bygården vil få et arkitekttegnet tilbygg og moderniseres kraftig. Bygget vil inneholde ni leiligheter, deriblant en toppleilighet med ca. 60 kvadratmeter privat terrasse. Alle leilighetene spenner seg over både ny og gammel bygning. Dette grepet vil gi unike leiligheter som skiller seg ut. Kontrastene fremheves også i interiøret.

Les mer om Akersveien 18-20 her

På den sørlige delen av tomten, der Akersveien og Dops gate møtes, vil det oppføres et nybygg. Her har Bonum sammen med arkitekt valgt en moderne trekledning som står i kontrast til de andre byggene på tomten, men også for å integrere bygget på en god måte i området som består av eldre trehusbebyggelse. Nybygget vil bli en vertikaldelt tomannsbolig, eller townhouse, med moderne kvaliteter.

Den svært sentrale, men rolige beliggenheten blir midt i blinken for den som liker å ha kort vei til alt Oslo har å by på, men likevel ønsker seg et rolig bomiljø.

Salgsstart på Akersveien 18-20 er mandag 15. oktober. Prosjektet er beregnet ferdigstilt sommeren 2020.

Klikk her for mer informasjon om Akersveien 18-20 eller ta kontakt med eiendomsmegler Daniel Bjørn på 92 69 50 90 / db@sem-johnsen.no

Publisert av

Bonum

Bonum er en eiendomsutvikler som utvikler en bred variasjon av boligprosjekter, fra nybygg-, renovering- og ombyggingsprosjekter.