Innleggets bilde

Guttegjeng bygget opp Bonum til en milliardbedrift på få år

Les saken om Bonum på hegnar.no, der den var først publisert av Redaksjonen, den 17 Mars, 2017.

-Jeg er jo siviløkonom fra BI, og skulle drive med aksjer. Plutselig sto vi og pusset opp bad, sier Thomas B. Bø.

I fredagens utgave av Finansavisen kan vi lese at seks barndomskamerater har brukt fem år på å bygge opp Bonum fra null til å bli en milliardbedrift. Thomas B. Bø (31) leder selskapet som i fjor solgte eiendom for 1,1 milliarder kroner.

-Det var helt tilfeldig for meg. Jeg var i jobbsøkemodus, jeg er jo siviløkonom fra BI, og skulle drive med aksjer. Plutselig sto vi og pusset opp bad, sier Bø til Finansavisen.

Jobbsøkingen terminerte raskt. Året før hadde tre barndomskamerater av ham fra Tønsberg etablert selskapet Bonum. Arbeidet besto av baderoms- og kjøkkenrehabilitering, det vil si prosjektledelsen av rehabiliteringen. Selv tjenestene ble leid inn.

Nå sitter Bø som daglig leder i Bonum som har vokst voldsomt. Ytterligere to kompiser fra samme vennegjeng er også med i administrasjonen av Bonum, som har tatt plass i prestisjerekken av kontorvillaer i første rekke bak Slottet. For å understreke gutteklubbfenomenet, har de innredet en lounge der de ansatte gjerne slenger innom for å se fotball på kveldstid.

-Kontoret er åpent 24/7. Det koster litt å leie her, men kan bruke hagen til grilling og sånne ting. Bonum vil ha en givende, motiverende arbeidsplass. Bonum består av veldig sosiale folk selv, sier Bø til Finansavisen.

Selv eier han ingen aksjer i Bonum. De er fordelt mellom de tre opprinnelige gründerne, der Espen Tollefsen Lundkvist sitter med majoriteten (73 prosent).

-Dere er seks kompiser som driver Bonum, men bare halvparten har aksjer. Er ikke det en litt rar måte å gjøre det på?

-Mange har stilt det spørsmålet, men det er en avtale vi alle lever godt med og som er fordelt etter den risikoen som er tatt, sier Bø til Finansavisen.

Den samlede realisasjonsverdien av eiendommene beløper seg til rundt fem milliarder kroner, ifølge Bonums egne vurderinger.

Publisert av

Bonum

Bonum er en eiendomsutvikler som utvikler en bred variasjon av boligprosjekter, fra nybygg-, renovering- og ombyggingsprosjekter.