Innleggets bilde

Bonum kjøper arkitektfirma

Les saken om Bonum på estatenyheter.no, der den var først publisert av Dag-Jørgen Saltnes den 7 Februar, 2017.

Eiendomsutviklingselskapet Bonum har kjøpt Fjord Arkitekter.

– Bonum vokser videre og har stadig større behov for arkitekttjenester, da var det naturlig å knytte enda tettere bånd med noen av våre nærmeste samarbeidspartnere på fagområdet, sier Anders Bakken Eriksen, partner og akkvisisjonssjef i Bonum.

Bonum har benyttet Fjord Arkitekter i flere år og er godt fornøyd med samarbeidet og det de har levert.

– Slik markedet er om dagen er det essensielt med optimal utnyttelse av eiendommene Bonum utvikler, da trenger vi arkitekter som evner å se de virkelig gode løsningene – uten at det unødig forsinker søknadsprosessene, påpeker Eriksen.

– Finn Magnus Rasmussen og Ole Henrik Hiorth i Fjord Arkitekter har vist seg å være arkitekter som behersker både de klassiske elementene av arkitektfaget, samt de mer juridiske aspektene som vi opplever blir viktigere og viktigere, forsetter han.

– Vi har jobbet med Bonum i tre-fire år nå, og vi har lært hverandre godt å kjenne. Å få muligheten til å følge Bonums utvikling videre og deres satsning på Fjord Arkitekter blir veldig spennende, sier Finn Magnus Rasmussen, daglig leder og arkitekt i Fjord Arkitekter.

Samarbeidet mellom de to selskapene har fungert svært godt.

– Vi synes det er faglig givende å jobbe med prosjektene for Bonum. Her får vi muligheten til å komme inn i tidlig fase og følge prosjektene frem til ferdigstillelse. På den måten vil vi oppnå høy kvalitet på sluttresultatet, sier Rasmussen.

Bonum eier nå majoriteten av Fjord Arkitekter, men Hiorth og Rasmussen vil fortsette å være på eiersiden.

– Alle ansatte blir med videre, men selskapet kommer nok til å styrke staben ytterligere i nær fremtid, nå som oppdragsmengden øker ytterligere fra oss, konstaterer Bonum.

Eriksen ønsker ikke å kommentere prisen, men kan meddele at det var en pris som reflekterte selskapets underliggende verdier og kompetansen til nøkkelpersonellet.

– Bonum er særdeles fornøyde med kjøpet. Ved siden det faglige er Fjord Arkitekter en god match også organisatorisk – begge selskaper er unge og kulturen med at det er hardt arbeid som gjelder for å lykkes er allerede innarbeidet. Det liker vi, avslutter han.

Publisert av

Bonum

Bonum er en eiendomsutvikler som utvikler en bred variasjon av boligprosjekter, fra nybygg-, renovering- og ombyggingsprosjekter.