Innleggets bilde

- De fleste er enige om at boligprisene snur i 2018

Les saken om Bonum på nettavisen.no, der den var først publisert av Odd Steinar Parr den 18. Desember, 2017.
Foto: Finansavisen/Magnus Rørvik Skjølberg.

Analytiker tror korreksjonen er kortvarig.

Boligprisene har fått seg en solid knekk siden toppen i april.

– De største analysemiljøene har gang på gang nedjustert sine prognoser, men en ting er de fleste enige om: det vil snu i 2018, sier makroanalytiker Ann Kristin Aure i Bonum til Estate Nyheter.

– Kortvarig korreksjon

Hun påpeker overfor nettstedet at tilbudet av usolgte bruktboliger i Oslo fremdeles er høyt, men lavere enn toppen tidlig i høst.

– Samtidig er aktiviteten i markedet god, selv om det jevnt over tar noe lenger tid å få solgt. Siden sommeren (fra juli til november) har det ifølge Eiendom Norge blitt solgt noe flere bruktboliger i Oslo enn samme periode i fjor. Dette tyder på et velfungerende marked, og at den prisnedgangen vi ser mest sannsynlig er en kortvarig priskorreksjon, fortsetter Aure.

– Dette reduserer risikoen for en brå og mer markant nedgang lenger frem i tid, legger hun til.

– Godt voksne kjøper

Flere eiendomsmeglere Bonum har snakket med trekker ifølge Estate frem at godt voksne er de store boligkjøperne nå.

Mens boliglånsforskriften begrenser førstegangskjøperne, er stemningen hos dem midt imellom - som skal kjøpe seg større og dyrere bolig - litt avventende.

Aure peker ifølge nettstedet på at de yngste kjøperne vil komme tilbake hvis boliglånsforskriften avvikles ellers justeres.

Forskriften er midlertidig, og utløper i utgangspunktet 30. juni 2018. Finansdepartementet ba nylig Finanstilsynet om å vurdere forskriften innen mars 2018.

Publisert av

Bonum

Bonum er en eiendomsutvikler som utvikler en bred variasjon av boligprosjekter, fra nybygg-, renovering- og ombyggingsprosjekter.