Innleggets bilde

Ga 133 mill. for tomten – selger luksusleiligheter for en halv milliard

Les saken som omtaler Bonum på e24.no, der den var først publisert av Fredrick Chr. Ekeseth, den 16. juni, 2023.

Bonum bygger og selger 20 luksusleiligheter over to tennisbaner på beste vestkant i Oslo. De dyreste inkluderer ti års medlemskap i Oslo Tennisklubb.

På tampen av 2018 sikret Bonum seg to tennisbaner fra Oslo Tennisklubb (OTK) på fasjonable Madserud i Oslo.

Kjøpesummen var 120 millioner kroner, mens totalvederlaget endte på 133,5 millioner kroner, ifølge grunnboken.

Nå legger boligutbyggeren ut for salg 20 luksusleiligheter til en samlet verdi av 457 millioner kroner på eiendommen.

Det fremgår av nettsider som hittil kun er tilgjengelig for personer som har meldt sin forhåndsinteresse i prosjektet.

«Området grenser til det praktfulle Vigelandsanlegget i Frognerparken, som regnes blant Norges mest imponerende parker. I tillegg vil nye Oslo Tennisklubb være nærmeste nabo», heter det.

Avviser superprofitt

Eventuell parkeringplass i garasjekjeller til 1,2 millioner kroner per stykk tilkommer, opplyser Privatmegleren, som tilrettelegger salget.

Ifølge offentlige dokumenter er det lagt opp til 35 parkeringsplasser. Det øker prosjektets salgsverdi fra 457 til 499 millioner kroner.

Selv om det er stor avstand til tomteprisen på 133,5 millioner kroner, bidrar høy byggekostnad og prosjektkvalitet til å knipe inn gevinsten, ifølge Bonum.

– Vi hadde så klart ikke satt i gang hvis vi tapte penger, men byggekostnadene er betydelig høyere enn for et normalt leilighetsprosjekt med kvalitetene vi har lagt inn her, sier prosjektleder Eskild Skåttun i Bonum til E24.

Bonum lar seg heller ikke skremme av kollapsen i nyboligmarkedet, som så markedet ned 38 prosent i mai, mot samme måned i fjor.

– Nyboligmarkedet er krevende, men gode prosjekter med beliggenhet og kvalitet som dette har vi alltid troen på, sier prosjektlederen.

Tennismedlemskap

De 20 leilighetene som er tegnet av R21 Arkitekter er fordelt på fire bygninger med en til to leiligheter per etasje, og totalt 2.440 kvadratmeter bruksareal (BRA).

Leilighetene varierer fra 84 til 165 kvadratmeter (BRA) med fastpriser fra 14,5 millioner til 37,5 millioner kroner. De dyreste leilighetene er toppleilighetene, med kvadratmeterpriser på inntil 264.000 kroner, inkludert medlemskap i OTK.

«Kjøpere av toppleilighetene vil kunne dra fordel av et ti års medlemskap i klubben, noe som gir en unik mulighet for rekreasjon og sport rett ved døren», heter det er i markedsføringen på prosjektet nettsider.

Eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren bekrefter at rundt 270 forhåndsregistrerte interessenter nå har fått prosjektet lansert og mulighet til å kjøpe leiligheter.

Forhåndsregistrerte interessenter har siden onsdag kunne registrere sin kjøpsinteresse, med frist torsdag kl. 10.00.

– Vi har allerede solgt én og straks to, og det er prosess med flere, sier Dyve til E24.

Han merker lite til at tøffere økonomiske tider legger en demper på interessen.

– Jeg vil si at det er et utrolig spennende og godt prosjekt som jeg opplever markedet etterspør, sier Dyve.

Tilsagn om aksept av kjøpstilbudet søkes avgjort fredag 16. juni klokken 16.00, der ansiennitet i boligbyggelaget USBL gir forrang, påpekes det i en e-post fra Privatmegleren.

«Etter avklaring av forkjøpsrett vil det bli gjort trekning dersom det er flere bud på samme leilighet», heter det.

Deretter er det ventet at prosjektet vil bli tilbudt i det åpne markedet. Estimert innflytting er tredje kvartal 2025.

Disputt

OTK solgte tennisbanene og omkringliggende arealer til Bonum i desember 2018 for å finansiere utbygging av ny tennishall og nye tennisbaner.

Utbyggingsplanene var gjenstand for en rettstvist med naboene, som sistnevnte til sist tapte.

Som tidligere omtalt av E24, fremkommer salgssummen på 120 millioner kroner for den nær 3,2 mål store eiendommen i en presentasjon til årsmøtet i tennisklubben i 2020.

Som også tidligere omtalt av E24, solgte en hardt økonomisk presset OTK også en tennisbane til investoren Øystein Stray Spetalen i 2012–13 for 10 millioner kroner.

Deretter ble det gjort arealtilføyinger i to omganger, som brakte totalprisen til rundt 12,2 millioner kroner for den i dag 994 kvadratmeter store eiendommen.

Investoren startet høsten 2021 med planene for et luksusboligprosjekt med oppføring av syv leiligheter og t samlet bruttoareal (BRA) på 1148 kvadratmeter på sin tennisbane.

Eiendomsmeglere, inkludert nevnte Dyve, har tidligere anslått overfor E24 at det bør være mulig å oppnå kvadratmeterpriser på 150.000 kroner for leiligheter med høy standard, heis, terrasse og parkering i området, som er blant hovedstadens mest fornemme.

Publisert av

Bonum

Bonum er en eiendomsutvikler som utvikler en bred variasjon av boligprosjekter, fra nybygg-, renovering- og ombyggingsprosjekter.