Innleggets bilde

Bonum kjøper historisk byvilla for over 40 millioner kroner

Les saken om Bonum på dagbladet.no, der den var først publisert av Hegnar Online den 12 Februar, 2015.

Fred. Olsen trådte sine barnesko på parketten, utelivsbaronen Rune Johansson danset der på 80-tallet og Oslobanken slo seg opp i villaen som nå er solgt for 41 millioner.

(Finansavisen): Byvillaen i Drammensveien 41 i Oslo er solgt for 41 millioner kroner til utbyggerselskapet Bonum med Espen Tollefsen Lundkvist (29) i førersetet.

Selger er et selskap der Knut Terje Smerud er oppført som eier, skriver Finansavisen.

Smerud kjøpte den fasjonable byvillaen i 2002. Da var prisen 29 millioner kroner. Han har selv sitt selskap Smerud Medical Research Norway i bygget, som også huser et par andre virksomheter. Nå skal det bygges om til ni luksusleiligheter.

80-tallsfavoritt Men først litt om historien. Drammensveien 41 ligger på Skillebekk bare et par steinkast fra Solli plass. Her var det utelivsbaronen Rune Johansson drev sitt utested Noble Dancer på 1980-tallet. Senere har eiendommen vært setet for et annet 1980- og 1990-tallsikon - Oslobanken.

-Fra tidligere var dette barndomshjemmet til Fred. Olsen, påpeker Eklund-megler Hans Houeland, som nå har stått for salget av byvillaen sammen med kollegene Jo Fossum og Keven Frantzen, overfor Finansavisen.

Bygget for Fred. Olsen Bygget har en underetasje og to hovedetasjer med stor takhøyde. Totalt er det på 1.800 kvadratmeter. Eiendommen heter «Villa Fredly» og ble oppført i 1907 av arkitekt Ole Sverre for skipsreder Fred. Olsen d.e.

Bygget fikk Sundts premie i 1908 og er oppført i pusset tegl med nybarokk preg. De senere årene har eiendommen vært i bruk som selskapslokale i tillegg til kontorer, skriver Finansavisen.

Publisert av

Bonum

Bonum er en eiendomsutvikler som utvikler en bred variasjon av boligprosjekter, fra nybygg-, renovering- og ombyggingsprosjekter.