Hvordan gjøre boligen din klar for salg

– Mange som har kjøpt, skal jo en gang selge boligen, hvordan gjør man det? Spør Kommunikasjonssjef i Bonum, Nikolaos Farmakis.

– Det er lurt å gjøre den klar for salg, og ikke bare tenke at du skal selge den som den er. Kort fortalt er det veldig viktig å rydde litt, men ikke rydde for mye. Man ser veldig godt om en bolig er stylet for salg. Jeg tenker det er mer viktig at når du kommer inn på visning så skal du tenke «her bor det noen». De skal faktisk se de løsningene du har valgt for oppbevaring, skapplass, at du kan henge opp bilder. Du skal tenke «her bor det noen, og her kan jeg også bo». I mange boliger nå, som er stylet, er det ingen kommoder, det er ingen skap, og du tenker automatisk «hvor skal jeg ha tingene mine». Det er mye lettere å relatere seg til en bolig hvis noen bor der, svarer Cornelia L’orange, interiørarkitekt hos Bonum.

– Skal det være noen personlige ting? Hva med bilder, og litt smårot og pynt? Spør Nikolaos.

– Ja, jeg synes det skal være litt personlige ting, absolutt. Kanskje ikke altfor personlig, men det er viktig at du har redd opp sengen, at det er noen friske blomster, kanskje noen freshe urter. Ikke falske urter, det ser man veldig godt. Det er et lureri, folk prøver seg hver gang. Det er også viktig at hvis du har noen persienner som du har hatt veldig lenge, som kanskje ikke er så pene, bare ta de vekk. Du skal selge boligen din uansett, du klarer deg de ukene uten den stygge persiennen som er litt ødelagt, og henger litt på skrå, sier Cornelia.

– Og så lurer jeg veldig på, bør jeg pusse opp før jeg skal selge? Kommenterer Nikolaos.

– Det er et veldig godt spørsmål, du må se det litt an, hør gjerne med megler. Hvordan er markedet, hva er folk opptatt av? Men hvis du for eksempel har malt veggen din knall-rosa, så kanskje du skal vurdere å male den hvit igjen, eller en annen farge som kanskje appellerer til veldig mange. Grå er jo alltid en klassisk vinner, selv om vi nå kanskje kommer til å gå litt mer mot jordfarger igjen. Men hvis du da har mye rosa elementer, eller oransje eller grønne elementer rundt i leiligheten din, så kanskje folk tenker «her var det kult!» i stedet for «det var litt rart, med den grønne eller rosa veggen». Det kommer veldig an på, jeg tror du kjenner deg selv såpass godt, hvis du har en veldig særegen smak at -jeg bør kanskje male den veggen, forklarer Cornelia.

– Og det store spørsmålet, for de som har dårlig tid, rett før salg, hvor godt skal det være vasket? Spør Nikolaos.

– Godt, veldig godt. Du får sikkert solgt leiligheten for like mye, men hvis du har hund, og det ligger hundehår så får du en litt sånn dårlig følelse når du kommer inn på visning, avslutter Cornelia

Publisert av

Bonum

Bonum er en eiendomsutvikler som utvikler en bred variasjon av boligprosjekter, fra nybygg-, renovering- og ombyggingsprosjekter.