Innleggets bilde

Jakter lokal kompetanse i Østfold

Les saken om Bonum på estatenyheter.no, der den var først publisert av Silje Rønne den 22 Desember, 2017.
Foto: Sten Helberg.

Bonum ønsker å etablere seg i Østfold og søker lokale samarbeidspartnere.

– Bonum har i lengre tid sett på mulighetene for å ekspandere ytterligere geografisk, spesielt etter at vi åpnet vårt Drammenskontor tidligere i år, dette som et ledd i videre strategi for selskapet. Østfold-området er svært spennende, og vi ser nå på en mulig inntreden, gitt at man finner riktig lokal kompetanse, sier Ruben Wilhelmsen, markedssjef og partner i Bonum.

Christian Kjemperud, HR- og personalsjef i Bonum, opplyser om at selskapet ser etter lokal kompetanse som kan ta oppgaven med å forankre Bonum i Østfoldsområdet.

– Det vil her kreves noen med tyngde og erfaring fra eiendomsbransjen, som tidligere har vært med på å utvikle større prosjekter i området, og er fra og eller bor i området. Godt etablert nettverk innenfor bransjen lokalt er en selvfølge, sier han.

Interessant vekstområde

Selv om boligmarkedet har blitt satt litt tilbake på landsbasis, er det store regionale forskjeller. Flere områder i pendleravstand til Oslo opplever en positiv utvikling i boligprisveksten. Ifølge Eiendom Norge har boligprisene i Østfold økt med 7,7 prosent de siste 12 månedene, mens boligprisene i Oslo og på landsbasis har falt henholdsvis 4,4 prosent og 0,5 prosent.

– Det er spesielt Fredrikstad og Moss som skiller seg ut. Det er mange nybyggprosjekter i markedet i de to byene, og gjennomsnittsprisene (nybygg) strekker seg opp til 67.000 NOK/m² i Fredrikstad og 57.000 NOK/m² i Moss. Det er høy netto innflytting fra andre kommuner til Fredrikstad og Moss, og trenden er positiv. Med utbyggingen av Intercity, kommer reiseveien til Oslo til å reduseres betraktelig og det vil øke attraktiviteten, avslutter Wilhelmsen

Publisert av

Bonum

Bonum er en eiendomsutvikler som utvikler en bred variasjon av boligprosjekter, fra nybygg-, renovering- og ombyggingsprosjekter.