Innleggets bilde

Østkantens nye vest

Les saken om Bonum på estatenyheter.no, der den var først publisert av Silje Rønne den 13 Mars, 2017.

Bonum Utvikling skal sammen med samarbeidspartnere bygge et boligbygg i Grønlandsleiret 55, bestående av cirka 30 leiligheter over ni etasjer med balkonger og havutsikt fra toppleilighetene. Tomten er på rundt 860 kvadratmeter og regulert for bolig.

– Bonum skal rive et gammelt kontorbygg og bygge et leilighetsbygg med urbane leiligheter av høy kvalitet. Området er i full utvikling og Bonum er svært takknemlig for transformasjonen som pågår i hele kvartalet, og det de andre utbyggerne gjør for Bjørvika. Dette kommer til å bli en ny og spennende del av byen, påpeker Kjell Kristian Olstad, investeringsdirektør i Bonum Utvikling.

I Schweigaards gate 40, 42 og 46 utvikler ROM Eiendom 62 leiligheter i to bygningskropper fordelt på 6-8 etasjer. På gateplan planlegges næringslokaler med utadrettet virksomhet, samt et stort grøntområde.

– Disse leilighetene ble solgt på cirka en uke, og Bonum har lignende forventinger til vårt prosjekt. Vi håper på noe høyere priser enn det Rom Eiendom har fått for Hollenderkvartalet, sier han.

Nå jobber Bonum med forprosjektet for å optimalisere bygget, redusere kostnader og kartlegge markedets behov.

– Bonum jobber aktivt med arkitekter, entreprenører, rådgivere og eiendomsmeglere for å finne det beste boligproduktet, dette gjør vi før vi sender inn en rammesøknad, sier Olstad.

Stor tro på prosjektet

– Et så sentralt og populært område er innertier. Ikke minst at det ligger innenfor kommunens utviklingsplan. Her er det politisk velvilje til å få til et godt boligprosjekt. Bonum har allerede avholdt en forhåndskonferanse med Plan- og bygningsetaten, og de er svært positive til prosjektet. De likte tankene våre og ideen, særlig at det er et prosjekt i et spennende utviklingsområde – dette blir morsomt å jobbe frem, sier Olstad og legger til at rammesøknad sendes inn i april.

I Grønlandsleiret 55 er det også lagt opp til utadrettetvirksomhet, for å skape liv mot gateplan og Botsparken. Prosjektet har forventet salgsstart i august med byggestart rundt årsskiftet.

– Dette er et helt perfekt prosjekt for Bonum, fin størrelse, med høy etterspørsel og et spennende område i utvikling – ikke minst at Bonum får lov å bygge boliger innenfor Ring 1, sier Olstad.

Bonum Invest, et investeringsselskap eiet av de ansatte i Bonum systemet deltar på eiersiden i prosjektet sammen med øvrige samarbeidspartnere. Bonum står for prosjektgjennomføring, og Bonum Utvikling for forvaltningen av prosjektselskapet. Olstad ønsker ikke å kommentere hvem investorene er eller hva tomten ble kjøpt for.

– Bonum har mange aktive prosesser på gang. Blant annet jobber vi med prosjekter på Rodeløkka, Majorstuen og to prosjekter på St. Hanshaugen. Det kommer flere muligheter for utviklingsprosjekter i samarbeid med Bonum Utvikling, avslutter Olstad.

Publisert av

Bonum

Bonum er en eiendomsutvikler som utvikler en bred variasjon av boligprosjekter, fra nybygg-, renovering- og ombyggingsprosjekter.