Innleggets bilde

Proptech-selskap har triplet staben - men ser stor mangel på dyktige utviklere

Les saken om Bonum på estatenyheter.no, der den var først publisert av Glen Widing, den 21. mars, 2022.

Nå teller staben i Placepoint tre ganger så mange som i desember, og selskapet jakter enda flere talenter.

Estate Nyheter skrev i høst om det nye proptechtilskuddet Placepoint som leverer analyseverktøy for eiendomsbransjen. Nå er staben tre ganger så stor som i desember, og de rigger for ytterligere vekst. Men som mange andre techselskaper støter de på utfordringen rundt mangel på utviklere ifølge en pressemelding.

Daglig leder Peder Sunde forteller om høyt tempo i om dagen

- Vi leverer ny funksjonalitet nesten hver eneste uke, både kartlag, nye 3D verktøy og verktøy for samhandling utvikles og rulles ut på løpende bånd. Likevel ønsker vi enda høyere tempo, og vi skulle gjerne vært flere. Det er en stor utfordring for de aller fleste techselskaper at det er stor mangel på dyktige utviklere.

Digitaliseringsbølgen

Alle virksomheter, private og offentlige, skal digitalisere. Pandemien har forsterket dette ytterligere. IKT Norge mener at det er behov for over 40.000 flere sysselsatte innen 2030.

- Dette har vært en utfordring i mange år og den bare øker, sier Sunde.

I 2020 var det 3250 ubesatte IT-stillinger her i landet ifølge Navs årlige bedriftsundersøkelse. Mangelen er klart størst blant programvare og applikasjonsutviklere.

- Det er disse utviklerne vi alle er på jakt etter, legger han til.

Det er en samfunnsutfordring at så mange selskaper ikke får kompetansen de trenger, men utfordringer gjelder ikke bare privat næringsliv. Offentlig sektor står også ovenfor en omfattende digitalisering og jakter de samme hodene.

- Over hele landet er det digitaliseringsprosjekter som stopper opp, produkter som ikke kan utvikles og salg man ikke kan levere på fordi arbeidskraften man trenger ikke er tilgjengelig. En rapport fra 2021 hevder at dersom vi ikke klarer å fylle kompetansegapet risikerer vi et årlig verditap på 2,2 milliarder kroner. Signalene fra organisasjoner som NITO, Tekna og NHO er tydelige og har vært over tid: Det er et stort behov for å øke antall studieplasser, påpeker Sunde.

For sent ute

Han sier også at eiendomsbransjen har tidvis fått kritikk for å være sent ute med digitalisering.

- Nå ser vi imidlertid at digitaliseringen har kommet med full tyngde og 2021 var vel året det virkelig løsnet for proptech. Det er gøy å se momentet som bygges opp og nå kjennetegner bransjen vår. Vi mener vi har det som skal til for å være en attraktiv arbeidsgiver og at vi har et solid produkt. I likhet med mange andre må vi nok oppdage og hente kompetanse fra flere områder, men den utfordringen skal vi ta, avslutter Peder Sunde.

Publisert av

Bonum

Bonum er en eiendomsutvikler som utvikler en bred variasjon av boligprosjekter, fra nybygg-, renovering- og ombyggingsprosjekter.