Innleggets bilde

Rekordår for Bonum

Les saken om Bonum på estatenyheter.no, der den var først publisert av Tore Årdal den 9 August, 2016.

Den unge boligutvikleren Bonum AS mer enn doblet omsetningen i fjor og fikk et årsoverskudd på 37 millioner kroner.

Bonum ble etablert i 2011 og har i det femte regnskapsåret kommet opp i en omsetning på 236,8 millioner kroner. Det tilsvarer en vekst på 126,2 prosent fra 2014.

Fra 2014 til 2015 økte også årsoverskuddet fra 6 til 37 millioner, mens totalkapitalen vokste fra 103,8 til 250,4 millioner kroner.

Store forventninger

– Styret er fornøyd med utviklingen, og den er i tråd med styrets forventninger. Styret ser videre at selskapet har flere spennende prosjekter under utvikling, slik at styret har store forventninger til 2016. Det forventes at omsetningen fortsatt vil øke, samtidig som selskapets resultatgrad forventes å holde seg stabil, heter det i styrets beretning.

Resultatgraden i 2015 var på 21,6 prosent.

Hyggelig marked

Administrerende direktør i Bonum, Thomas Bergum Bø, er naturlig nok fornøyd med fjoråret.

– Tallene taler for seg. Samtidig har det vært et veldig hyggelig marked, og det bidrar selvsagt til tallene, sier han.

Ifølge Bergum har selskapet en god portefølje av prosjekter, men Bonum er hele tiden på utkikk etter nye.

Startet av barndomsvenner

Bonum ble etablert av seks barndomsvenner med bakgrunn fra blant annet jus, økonomi og markedsføring. I begynnelsen rehabiliterte de våtrom og kjøkken for privatpersoner. De fikk med seg byggmestere som var ansvarlige for prosjektene, samtidig som de begynte å ansette andre håndverkere.

Etter hvert ble det større entreprenøroppdrag, men virksomheten skjøt for alvor fart da Bonum sommeren 2013 kjøpte råloftene til borettslaget Rosenhoff Kvartal i Oslo. Siden har de satset stort på boligutvikling.

Samarbeidsprosjekter

Nylig ble det også kjent at det nye selskapet Bonum Utvikling AS er etablert for å ta ansvar for de større samarbeidsbaserte utviklingsprosjektene.

Salman Saeed fra Linstow og Kjell Kristian Olstad fra Stor-Oslo Eiendom skal lede nysatsingen.

Bonum AS skal imidlertid fortsette som tidligere med prosjekter i egen regi.

Publisert av

Bonum

Bonum er en eiendomsutvikler som utvikler en bred variasjon av boligprosjekter, fra nybygg-, renovering- og ombyggingsprosjekter.