Innleggets bilde

Skap en hyggelig og spennende stue på 1-2-3

Vi kan regne med at vinteren kommer like fort som sommeren, selvom det sies at vi skal ha godvær enda en stund til!
Når vinteren er på plass trekker vi oss igjen tilbake under pleddet i sofakroken og da er det alltid hyggelig å ha en stue man kan kose seg i.

Her er våre 7 tips til en vinter-klar stue:

STEG 1: IKKE LA STUEN BLI FOR NØYTRAL OG KJEDELIG

Kontraster er bra. Variasjon i tekstiler og overflater vil gjøre rommet mer interessant og skaper dybde.

Vårt prosjekt i Drammensveien 41

STEG 2: IKKE LA MENNESKENE VÆRE DE ENESTE SOM PUSTER

Levende planter er et must - dette skaper harmoni i stuen!

STEG 3: BLAND TEKSTILER

En sittegruppe trenger ikke alltid ha samme utførelse og design - bland også mellom tunge og lette møbler. Tekstur og struktur på tekstiler vil gjøre rommet lunere. Pledd i sofa, og teppe på gulvet vil gjøre et hvert kaldt rom varmere. Skift ut kalde, hvite persiennene med tykke, varme gardiner for et lunere uttrykk.

STEG 4: SKAP SONER

Stuen har ofte flere funksjoner og behov, og derfor er det viktig å definere de forskjellige sonene. Har du et stort rom kan man dele inn rommet med for eksempel planter eller et møbel. Gulvteppe hjelper også med å definere soner i et rom, og å samle sittegrupper.

Illustrasjon fra vårt prosjekt i Slyngveien 21 og 25

STEG 5: VI TRENGER LYS

En del mer enn vi tror, i hvert fall om vinteren. Skap rom i rommet ved hjelp av forskjellige lysarmaturer. Husk at det finnes gulvlamper og vegglamper i tillegg til taklamper. Lamper trenger ikke kun å brukes som funksjonen lys, men en kul lampe kan også bli et blikkfang i rommet.

Illustrasjon fra vårt prosjekt i Vækerøveien 30

STEG 6: TA IGJEN FARGENE

Ikke bare kjøp en blå vase fordi den var fin, ta også med de to blå putene som passet til. Dette vil gjøre så alt ser mer gjennomtenkt ut.

STEG 7: FYLL STUEN MED TING FRA DITT LIV

Bruk ting som betyr noe for deg. Du vil med en gang føle deg mer hjemme og mennesker som kommer på besøk vil med en gang kunne fange opp din personlighet og syntes det er interessant. Ikke noe er så kjedelig som å komme hjem til et hjem tatt rett ut fra en katalog uten noe personlige innslag. Liker du å surfe, kjøp et vintage surfebrett og finn en plass til det på veggen. Liker du å reise, print ut fine bilder du har tatt på turer og få de opp på veggen. Vær kreativ!

Publisert av

Caroline Klemp

Caroline har 5 års utdannelse innen arkitektur og interiørarkitektur, BA Hons i arkitektur fra Oxford Brook(e)s University, ferdig våren 2014. Har stor interesse for arkitektur og interiørdesign.