Innleggets bilde

Ta med deg høsten inn

Høsten er på hell og naturens farger viser seg fra sin beste side. Vi er på vei inn i mørkere tider, så hvorfor ikke ta med seg noen av de varme fargene inn?

For å sette det litt på spissen så bor de fleste av oss i relativt kjedelige, men ’trygge’ boliger, når det kommer til interiør. Vi har lenge vært inne i en minimalistisk periode der mye av interiøret har gått i fargeskalaen hvit til sort, og de uendelige gråtonene imellom.

Minimalistisk-1

Er du en av de som har en minimalistisk stil hjemme og er fornøyd med det, syntes jeg absolutt du burde beholde det, med mindre du har lyst på en forandring.

Endelig begynner dette å forandre seg. Vi ser at naturlige jordfarger og varme toner kommer tilbake, men heldigvis er de ikke like ekstreme som på 90 tallet. For noen år siden begynte vi forsiktig med den spenstige kontrast veggen som skulle gi rommet et løft. Deretter fulgte hele rom etter, gjerne i en mørk blå- eller grønntone, for å få en behagelig og kul gammeldags biblioteks følelse. Nå er vi klare for å tørre litt mer!

Dype, naturlige og varme farger blir brukt mer og mer og ikke bare på en vegg eller i ett rom. Det vanskeligste er nok å velge og finne ut hva du kan gjøre hjemme hos deg. Hverdagen er full av inspirasjon, ikke minst fra blogger, sosiale medier og tabloider som forteller deg hva som er trendy, hva som går godt sammen og fellene du ikke må gå i. Det er ikke lett å bli klok på. Når alt kommer til alt er det viktigste at du blir fornøyd, så det er derfor viktig å bruke litt tid på å finne ut hva du liker.

Et av de vakreste stedene du nå kan ta inspirasjon fra er naturen. Fargene ute er varme og gode og bør få være med inn før de forsvinner. Okergul, rustrød og kastanjebrun er gode eksempler på farger du nå finner ute, i en uendelig variasjon av toner, som gjør seg ypperlig til å sprite opp hjemmet.

La deg inspirere av de kombinasjonene naturen setter sammen, så slipper du å bekymre deg for det.

H-st-farger-1

Finn inspirasjon i busker og trær. Blader, neper, kastanjer og bær inneholder farger som representerer den vakre høsten.

Det finnes mange muligheter når det kommer til fargebruk, men den største forandringen som egentlig ikke koster så mye, hvis du investerer litt tid, er å male. Det trenger nødvendigvis ikke å være et helt rom. Det kan være et møbel, kjøkkenet, listene, dørene eller taket. Mulighetene er uendelige og det er viktig å ikke glemme at hvis du blir misfornøyd kan du prøve en annen farge eller male tilbake til det opprinnelige.

La deg inspirere av fargene og mulighetene under, og gjør det før den mørke vinteren tar over.

h-st-1

h-st-2

h-st-3

h-st-4

h-st-5

h-st-6

h-st-7

h-st-8

h-st-9

Som nevnt ovenfor er det viktig å bruke litt tid på å finne ut hva du liker og hva som kan fungere godt i ditt hjem. Det beste tipset jeg kan gi deg er at det du velger, skal være riktig for deg. Ikke mal stuen din en spesiell farge fordi den er trendy eller du tror det er det vennenene dine syntes er fint. Det er du som bor der og du som skal være fornøyd! Og er du usikker, er det lov til å prøve seg frem.

Publisert av

Cornelia L'orange

Cornelia har 4 års utdannelse innen interiørarkitektur og design, Bachelor i interiørarkitektur fra Oxford Brooks University, ferdig våren 2015. Har stor interesse for interiørdesign, farger og møbler