Innleggets bilde

Slik blir interiøråret 2019

Lenge før året er omme studerer vi trendene som kommer for å forsikre oss om at vi bygger boliger som alltid er tidsriktige for våre kunder. Vi bruker mye tid på å utforme og gjennomgå hver eneste bolig for å finne de optimale løsningene for den aktuelle kjøpergruppen. Dette gjør vi for at våre kjøpere skal få mest mulig ut av deres nye hjem, ikke bare med tanke på trender, men også at boligen skal være løst best mulig for den enkelte boligen og deres nye eiere. Vi jobber derfor kontinuerlig med å se på fremtidens trender, teknologier og hva som rører seg i markedet. Her er noen interiørtrender vi ser for 2019:

FOTO: Interiørbilder fra Vækerøveien 30, Holgerslystveien 10, Slyngveien 21-25 og Erling Schjalgssons gate 23 

OMGI DEG MED FARGER OG MATERIALER

Den nyeste interiørtrenden er omringet av varme, jordiske og nøytrale farger. I de siste årene har grått dominert den nøytrale interiørpaletten, men nå er sandnyanser tilbake, og viser seg å være alt annet enn kjedelig. Ikke misforstå oss, vi elsker grått, men vi har funnet oss stadig mer trukket mot de varmere, vennligere tonene av havremel og lin. Tenk på ordene jord, lerret, ull, tre og hamp, cashmere – alt høres langt bedre ut enn beige. Vi har også i mange år malt takene våre hvite, men i 2019 vil maling av tak i en annen farge enn hvit komme tydelig frem i norske hjem. Vi ser også at lyse pastellfarger vil bli mer brukt som de nye nøytrale fargene fremfor dagens hvit.

De mørke fargene vil holde enda et år til, de vil forbli dype og varme. Nordmenn har blitt tøffere de siste årene, så i 2019 vil vi nok se at folk eksperimenterer enda mer med farger, og folk vil i større grad vise sin personlighet og identitet igjennom fargesetting.

Grønn tror vi fortsatt vil bli 2019's heteste farge. Generelt naturfarger sammen med matt sort og detaljer i høyglans vil være å se i mange hjem. Det er ikke sikkert alle vegger blir malt i farge, men mange vil nok bytte ut de grå putene og det grå gulvteppe med noe i farge. Dette er en av fordelene ved å velge en nøytral fargepalett på fast inventar, og heller bruke løst inventar til å følge trendene, det kan enkelt endres til å bli tidsriktig.

Metall, som gull og messing, er fortsatt bekreftet som viktige materialer i interiørbildet, sammen med mønster og teksturer som marmor og terrazzo. Men alt kommer sammen i et helt nytt miljø som er mykere, lysere og tonet ned.

FOTO: Bilder fra soverom og kjøkken i Solheimsgata 4b.

ORGANISK MØBLERING

Når det kommer til innredning og møbler vil dette være mykere enn tidligere. Vi vil ha mer organiske og runde former, sammen med naturlige materialer som skinn, stein og glass. Skinn i cognac farge på møbler vil være en av de heteste trendene vi vil se på møbler i 2019. Møbeldesignere vil fokusere mer på praktiske, fleksible og enkelt arrangerte møbler som kan skape en dynamisk livsstil. Marmor forblir trendy på designscenen, selv om noen er inspirert til å finne en mer uformell og enkel måte å bruke dette berømte og luksuriøse materialet på. Året 2019 vil også være året der vi kan hente frem den gamle kisten fra oldemor som har støvet ned på loftet – dette går igjen tilbake til å vise identitet og personlighet i sitt eget hjem – gamle ting fra loftet eller loppemarked vil være med på å skape en individualitet som mange nå ønsker å oppnå.

Det mørke treslaget vil også komme sterkere frem i interiørbildet i 2019. Tidligere har lyst treverk preget den nordiske stilen, men dette mener vi nå vil endre seg. Generelt vil treverk komme tydeligere frem, ikke kun på gulv som det nå har vært en god stund.

Mørke kjøkken i sort og mørk blå, sammen med matte sorte detaljer kom for fullt i 2018, og vil absolutt fortsette inn i 2019. Men her skal man være forsiktig hvis man velger å gå for et mørkt kjøkken i sitt nye hjem - kjøkken er noe man ikke skifter like ofte som man kan skifte puter, og derfor ikke like enkelt å endre hvis trendene endrer seg. Mørke kjøkken tar også veldig mye plass i et rom, så pass på at rommet ikke vil virke lite fordi man har satt inn et mørkt kjøkken. Men med det sagt så elsker vi mørke kjøkken, og dette vil dere se i våre prosjekter som kommer for salg i 2019.

SI HALLO TIL TERRAZZO

Vi ser at populariteten for design fra midten av 1900-tallet ikke viser tegn til å bremse ned, og da kommer det ikke som noen overraskelse at Terrazzo-overflater kommer til å få en stor innflytelse på interiørtrendene i 2019. Terrazzo er et komposittmateriale som består av marmor, kvarts, granitt og glass – dette sammen blir en lekefull overflate. Vi kommer til å se dette materiale i alle rom og på alle overflater i 2019.

FOTO: Entré fra Bygdøy Allé 45, stue fra Arnebråtveien og stue fra Bygdøy Allé 27.

GEOMETRI PÅ MOTEN

Geometriske mønster har vel aldri ordentlig vært «ute», men grunnen til at vi tror dette vil være riktig i 2019 er at det enkelt kan introduseres til selv de minste rommene og gi det identitet. Varm minimalisme har vært i tiden lenge, men nå går vi inn i en epoke der vi skal kombinere minimalisme med identitet og personlighet. Vi ønsker mer liv i hvert rom.

Store geometriske print vil også sees på møbler, puter, tepper, gardiner og annen tekstil. Vi vil også se tapet med større motiver, og folk vil ikke være redde for print på store veggflater.

RÅMATERIALER OG MILJØMENTALITET

Den siste tiden har vi blitt mer bevisste på miljøet, og dette påvirker også interiøret. Fra å bruke naturlige materialer som marmor på smarte måter, til energibesparende apparater, til levende plantevegger – er vi nå enda mer opptatte av å ta mindre og gi mer tilbake til naturen. Dette gjenspeiles i mer gjenbruk, mer antikk og mer identitet i hvert hjem. Det er ikke lenger viktig å kjøpe nytt, men mer viktig å finne nye hjem til allerede eksisterende ting. Et nytt malingstrøk på en gammel hylle, eller et nytt stoff på lenestolen til bestemor vil absolutt vises i 2019's trendbilde.

Vi i Bonum gleder oss til å vise dere mange nye og spennende prosjekter i 2019, og med det ønsker vi dere en god romjul og et godt nyttår.

         

Publisert av

Bonum

Bonum er en eiendomsutvikler som utvikler en bred variasjon av boligprosjekter, fra nybygg-, renovering- og ombyggingsprosjekter.